08/04/2025, 08:43
Poznański Festiwal Nauki i Sztuki
W ramach Poznańskiego Festiwalu Nauki i Sztuki, uczniowie poznali proces produkcji lodów. Dowiedzieli się także, jakie dodatki są stosowane w ich wytwarzaniu oraz, czy i w jaki sposób lody mogą być ekologiczne. Warsztaty "Eko-lody: Jak tworzyć smakołyki z troską o planetę" poprowadził Dr Łukasz Kaczyński.
Podczas Poznańskiego Festiwalu Nauki i Sztuki odbyło również się wydarzenie, zorganizowane przez interdyscyplinarny zespół (w tym dr inż. Sylwię Chudy) poświęcone soli kuchennej. W fascynującej podróży przez wieki słuchacze poznali znaczenie soli w kulturze i żywności. Poznali także jej wybrane właściwości fizyko-chemiczne. Oprócz mini wykładu i warsztatu sensorycznego uczestnicy wzięli udział w degustacji. Była okazja do porówna smaku tradycyjnego chleba z solą i bez soli.
Dziękujemy wszystkim nauczycielom i uczniom za przybycie i do zobaczenia za rok.
Zobacz więcej tutaj
Podczas Poznańskiego Festiwalu Nauki i Sztuki odbyło również się wydarzenie, zorganizowane przez interdyscyplinarny zespół (w tym dr inż. Sylwię Chudy) poświęcone soli kuchennej. W fascynującej podróży przez wieki słuchacze poznali znaczenie soli w kulturze i żywności. Poznali także jej wybrane właściwości fizyko-chemiczne. Oprócz mini wykładu i warsztatu sensorycznego uczestnicy wzięli udział w degustacji. Była okazja do porówna smaku tradycyjnego chleba z solą i bez soli.
Dziękujemy wszystkim nauczycielom i uczniom za przybycie i do zobaczenia za rok.
Zobacz więcej tutaj
Kalendarium
Nadchodzące wydarzenia
Brak nadchodzących wydarzeń