Projekty naukowe

Sieć badawcza uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego – projekt badawczy”

Kierownik projektu: Prof. UPP dr hab. Dorota Cais-Sokolińska - kierownik merytoryczny,
prof. dr hab. Paweł Cyplik - kierownik merytoryczny,
prof. dr hab. Piotr Goliński - kierownik zadania


Okres realizacji: 2023-2027


Finansowany przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego


SUP-RIM - link do projektu




 

„Związek produkcji sera herceńskiego ze Śląskiem”


Kierownik projektu: dr inż. Sylwia Chudy


Okres realizacji: od 8.07.2022 do 7.01.2024


Projekt naukowy Miniatura, edycja 6


Finansowany przez Narodowe Centrum Nauki

 


 

„Analiza wpływu morfologii mikrocząsteczek na stan jakościowy suszonych rozpyłowo owoców z zastosowaniem uczenia maszynowego i głębokiego”


Kierownik projektu: dr inż. Krzysztof Przybył


Okres realizacji: od 3.06.2022 do 2.06.2023


Projekt naukowy Miniatura, edycja 5


Finansowany przez Narodowe Centrum Nauki

 



„Opracowanie wytwarzania innowacyjnych wyrobów z mleka koziego wyprodukowanego w oparciu o krajowe źródła paszy białkowej z wykorzystaniem roślinnych substancji


 biologicznie czynnych i naturalnych probiotyków”


Kierownik projektu: prof. dr hab. Jan Pikul


Okres realizacji: od 01.09.2018 do 31.08.2021


Program Operacyjny Inteligentny Rozwój 2014-2020 (POIR) 


Finansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju


Link https://optycapra.up.poznan.pl/

Adres:
ul. Wojska Polskiego 31
60-624 Poznań
zobacz mapę dojazdu
Katedra Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
+48 61 848 73 16
+48 61 848 73 16
kmip@up.poznan.pl
Formularz kontaktowy
Go to top