Projekty naukowe
„Sieć badawcza uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego – projekt badawczy”
Kierownik projektu: Prof. UPP dr hab. Dorota Cais-Sokolińska - kierownik merytoryczny,
prof. dr hab. Paweł Cyplik - kierownik merytoryczny,
prof. dr hab. Piotr Goliński - kierownik zadania
Okres realizacji: 2023-2027
Finansowany przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego
„Związek produkcji sera herceńskiego ze Śląskiem”
Kierownik projektu: dr inż. Sylwia Chudy
Okres realizacji: od 8.07.2022 do 7.01.2024
Projekt naukowy Miniatura, edycja 6
Finansowany przez Narodowe Centrum Nauki
„Analiza wpływu morfologii mikrocząsteczek na stan jakościowy suszonych rozpyłowo owoców z zastosowaniem uczenia maszynowego i głębokiego”
Kierownik projektu: dr inż. Krzysztof Przybył
Okres realizacji: od 3.06.2022 do 2.06.2023
Projekt naukowy Miniatura, edycja 5
Finansowany przez Narodowe Centrum Nauki
„Opracowanie wytwarzania innowacyjnych wyrobów z mleka koziego wyprodukowanego w oparciu o krajowe źródła paszy białkowej z wykorzystaniem roślinnych substancji
biologicznie czynnych i naturalnych probiotyków”
Kierownik projektu: prof. dr hab. Jan Pikul
Okres realizacji: od 01.09.2018 do 31.08.2021
Program Operacyjny Inteligentny Rozwój 2014-2020 (POIR)
Finansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju