Działalność badawcza

Działalność badawcza pracowników Katedry realizowana jest w ramach dyscypliny naukowej jaką jest technologia żywności i żywienia.

Jej wymiernym efektem są liczne publikacje i patenty. Osiągnięcia naukowe publikowane są w wysoko punktowanych czasopismach, np. w Journal of Dairy Science, Nutrition, Measurement.

O randze naszych naukowców świadczy także liczba realizowanych zadań badawczych, aktywność naukowa na międzynarodowych forach, a także pozycje w rankingach i listach cytowań.

Prowadzeniu badań sprzyja coraz to bardziej doskonała infrastruktura badawcza i technologiczna. Dobrze wyposażone laboratoria Katedry zapewniają wyższe standardy badań i kształcenia. W pracowniach technologicznych możliwa jest produkcja modelowych wyrobów w oparciu o innowacyjne technologie przetwarzania. Nowoczesna aparatura badawcza pozwala na opracowywanie narzędzi prognostycznych do optymalizacji przebiegu procesów technologicznych oraz przewidywania zmian jakości przechowywanych surowców i produktów.

Adres:
ul. Wojska Polskiego 31
60-624 Poznań
zobacz mapę dojazdu
Katedra Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
+48 61 848 73 16
+48 61 848 73 16
kmip@up.poznan.pl
Formularz kontaktowy
Go to top