12/12/2024, 14:00

Dlaczego sery są tak różne

Dlaczego sery są tak różne

Dnia 12 grudnia br. w Zespole Szkół im. Adama Mickiewicza w Objezierzu odbyły się warsztaty produkcji serów tradycyjnych prowadzone przez doświadczonego serowara z Rolniczego Gospodarstwa Doświadczalnego w Złotnikach należącego do Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Też tam byliśmy popularyzując wśród uczniów Technikum Rolniczego wiedzę o rodzajach serów i ich smakach.

Adres:
ul. Wojska Polskiego 31
60-624 Poznań
zobacz mapę dojazdu
Katedra Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
+48 61 848 73 16
+48 61 848 73 16
kmip@up.poznan.pl
Formularz kontaktowy
Go to top