17/06/2025, 08:58

Produkty mleczarskie - żywność do zadań specjalnych

Produkty mleczarskie - żywność do zadań specjalnych

Systemy żywieniowe odgrywają kluczową rolę w zapewnieniu siły, wytrzymałości i gotowości, zwłaszcza w trudnych warunkach terenowych np. podczas górskich wycieczek, tych pod namiot, czy wypraw survivalowych. Wśród wielu kategorii żywności, produkty do zadań specjalnych na bazie mleka zajmują istotne miejsce, nie tylko ze względu na wysoką wartość odżywczą, ale również możliwość przetwarzania ich w żywność o przedłużonej trwałości.

 

Produkty na bazie mleka, jako żywność do zadań specjalnych to temat zajęć z uczniami z Zespołu Szkół nr 2 im. Stanisława Staszica w Szamotułach, które poprowadził Dr inż. Jakub Biegalski. Natomiast Dr Aleksandra Bykowska-Derda przeprowadziła warsztaty dietetyczne.
Adres:
ul. Wojska Polskiego 31
60-624 Poznań
zobacz mapę dojazdu
Katedra Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
+48 61 848 73 16
+48 61 848 73 16
kmip@up.poznan.pl
Formularz kontaktowy
Go to top