20/12/2024, 09:42

Niezwykłe doświadczenie dla Naukowców naszej Katedry i okazja popularyzowania wiedzy o mleczarstwie

Niezwykłe doświadczenie dla Naukowców naszej Katedry i okazja popularyzowania wiedzy o mleczarstwie

7.12.2024 o godz. 12.30 wyemitowany został na antenie TVP Nauka program „Jedzenie ma znaczenie, nauka na talerzu” odc. 5 z udziałem pracowników Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.


Odcinek prowadzony przez Grzegorza Łapanowskiego – znanego kucharza i dziennikarza kulinarnego był poświęcony prawidłowemu przechowywaniu żywności, w tym produktów mleczarskich. Ekspertami, którzy wzięli udział w nagraniu byli pracownicy z Katedry Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej, Katedry Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego oraz Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności. Program połączył wiedzę naukową z wieloma praktycznymi poradami dla konsumenta. Odcinek w całości dostępny na platformie VOD.



Zobacz zwiastun

Odcinek dostępny na VOD

Adres:
ul. Wojska Polskiego 31
60-624 Poznań
zobacz mapę dojazdu
Katedra Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
+48 61 848 73 16
+48 61 848 73 16
kmip@up.poznan.pl
Formularz kontaktowy
Go to top