06/06/2025, 15:50

Zajęcia z uczniami z Zespołu Szkół w Sulęcinku

Zajęcia z uczniami z Zespołu Szkół w Sulęcinku
O produktach mleczarskich możemy opowiadać godzinami, dlatego cieszymy się, że tematy związane z mleczarstwem cieszą się tak dużym zainteresowaniem wśród młodzieży.
Zajęcia poprowadzili dr inż. Sylwia Chudy oraz dr inż Łukasz Kaczyński i odbyły się one z ramienia projektu „Popularyzacja nauki w ramach Uniwersytetu Młodych Przyrodników 2.0”. Dr Dr inż. Sylwia Chudy pokazała uczniom kulinarne wykorzystanie bitej śmietany (było naprawdę pysznie!), a dr inż. Łukasz Kaczyński poprowadził warsztat dotyczący serowarstwa.

 

Adres:
ul. Wojska Polskiego 31
60-624 Poznań
zobacz mapę dojazdu
Katedra Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
+48 61 848 73 16
+48 61 848 73 16
kmip@up.poznan.pl
Formularz kontaktowy
Go to top